kovo 25, 2014

Garderobo formavimo pagrindai

Iš tiesų, kartais pati pastebiu, kaip sunku yra suformuoti stilingą, kokybišką garderobą neišleidžiant tam visų turimų pajamų. Kaip sudėlioti patogią, funkcionalią spintą tampa nemažu, bet įveikiamu įšūkiu. Viena pagrindinių idėjų – viskas turi tarpusavyje dėrėti.

Pradėkite nuo neutralių spalvų. Žinoma, spalvos – visada atrodo žaviai, tačiau pasirūpinkite, kad Jūsų spintoje atsidurtų juodų, rudų, baltų, kreminių, tamsiai mėlynų, pilkų atspalvių rūbai. Derindama neutralias spalvas su ryškesniaisi aksesurais sukursite pretenzingą įvaizdį. Neutralios spalvos taip pat labai tinkamos darbinei aprangai bei rankinėms, paltams ir batams.

Kokybė. Investuokite į pagrindinius Jūsų stiliaus akcentus, tik rinkitės tokius, kurie bus madingi ne tik šį sezoną, bet visada. Gerai pasiūtas paltas ir švarkas, odinė rankinė bei batai, kokybiškos kelnės. Tai jūsų įvaizdžiui pridės solidumo ir žinoma, tikrai atsipirks ateityje. Kitus rūbus – palaidines, sijonus ir t.t. galite rinktis ir pigesnius, tarpusavyje derindami su itin kokybiškais.

Atsikratykite senienų. Galiu lažintis, kiekviena spintoje turime nors kelis rūbus, kurie ten guli jau ilgą laiką su viltimi dar pamatyti dienos šviesą... Neapgaudinėkite savęs, juk žinote, kad taip nebus. Nenešiojamus rūbus išdalinkite draugėms, sesei ar paaukokite labdarai. Apvalykite spintą ir nuo jau gerokai panešiotų daiktų (išsitampiusių džinsų, megztinių ar demėtų bei nublukusių suknelių), tik užimančių vietą.

Per daug nesivaikykite sezoninių tendencijų. Taip, su jomis labai smagu pažaisti, tačiau formuojant savo garderobą, svarbu, neišleisti per daug pinigų tuo metu madingiems drabužiams. Įsigykite keletą, savo kainą atitinkančių aksesuarų, palaidinių. Tačiau tendencijos keičiasi labai dažnai, o rūbai lieka. Nepamirškite, tarp mados ir stiliaus - labai plonytė linija...

Pasirinkimo laisvė. Spinta, kurioje rastume tik džinsus bei marškinėlius arba tik švarkus ir pieštuko tipo sijonus - taip pat nėra labai geras pavyzdys. Šiuo klausimu galiu duoti tik vieną patarimą – stenkintės, kad spintoje atsirastų pusiausvyra t.y. turėtume ką apsirengti visomis progomis.

Gyvenimo stilius. Gal ir kvaila priminti šį aspektą, bet į jį atsižvelgti būtina. Jeigu esate dirbanti dviejų vaikų mama, tikiu, kad visą dieną su aukštakulniais Jūs nepalakstysite (nors viskas įmanoma). Tiesiog apsvarstykite, kokio rengimosi stiliaus reikalauja Jūsų darbas, koks yra Jūsų laisvalaikis ir sudėjusi visus taškus imkitės veiksmų.

Asmenybė. Neleiskite, Jūsų žibančiai asmenybei pranykti neįdomiame stiliuje. Net jeigu Jūsų darbas reikalauja oficialios aprangos, visada būkite savimi! Pridėkite keletą skoningų, asmeninį stilių atspindinčių  akcentų.

Tinkamas dydis. Garderobo formavimo metu, nedarykite klaidos manydama, kad šiek tiek per daug apspaustas ar per laisvas rūbas yra tinkamas. Būti madingai – tai gebėjimas išsirinkti Jūsų figūrai tinkamus drabužius. O jeigu radote drabužį, kuris yra bene tobulas, tačiau Jums tinka nevisai taip, kaip turėtų, susiraskite siuvėją, kuri tai ištaisys.

Ir paskutinis patarimas – netapkite mados verge. Nėra būtina kas savaitę pirkti naujus, brangius drabužius, kad atrodytumėte madingai. Parduotuvėje būkite budrios ir rinkitės protingai. Mada turi būti malonumas, o ne prievolė, tad mėgaukites jos teikiamais privalumais.

P.S. Formaduomos savo garderobą, nepamirškite aplankyti ir bliss parduotuvės! Joje gausu ne tik kokybiškų rūbų, bet ir rūbų su cinkeliu, kurie tikrai prigis Jūsų naujojoje spintoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!