balandžio 11, 2014

Mada per gamtos prizmę

"Gamta – lygiai tokia pat mados diktatorė, kaip ir Anna Wintour, tik ne tokia įtakinga."
Šį kartą į madą žvelgiau per gamtos prizmę, nes vos užmetusi akį į naująją bliss kolekciją (ją galite pamatyti ČIA) pajutau, kad kolekcija tiesiog alsuoja gyvybe, stiliumi bei pavasariu. Visi kolekcijoje esantys rūbai atrodo organiškai ir natūraliai - jokių kraštutinimų, tik stilingi minimalistiniai akcentai, kurie rodos taip pat gimė labai natūraliai... 

Atrodo, kad gamtos bei mados pasauliai prasilenkia ir tikrai niekaip neveikia vienas kito, bet nejaugi Jums nebūna, kad ryte pažvelgusios į dangaus žydrynę, pajuntate norą išsitraukti spintos gilumoje glūdinčią melsvą suknelę...? O dienai lekiant neįtikėtinu tempu, sustojate miesto centre ir pažvelgiate į parke stovinčius medžius, kurie jau sukrovė pumpurus. Ir staiga suvokiate, kad šiame žavingame natiurmorte, Jūs, vilkinti žemės spalvos suknelę, neiškrentate iš konteksto, o priešingai, derate jame. Sutapimas ar sąmoningas apsisprendimas? Sunku atsakyti, tačiau gamta visad diktavo taisykles madai, tik vieni jas išgirsta, o kiti ne.


Štai gėlės visada buvo mano (turbūt ir daugumos moterų) mėgstamiausias gamtos elementas, o gėlių gavimas – vienas didžiausių malonumų... Tačiau, kaip žavu, kai dizaineriai  iš jų semiasi ir įkvėpimo! Suknelės elegantiškos lyg tulpės, išskirtinės it našlaitės, skoningos, kaip obelų žiedai... Tarsi grodami pianinu, dizaineriai elegantiškai derina gamtos natas su šiandieninėmis mados tendencijomis, kurios užvaldo mus, palikdamos malonų harmonijos ir stiliaus pojūtį. Spalvų gamas vasaros/pavasario kolekcijoms taip pat diktuoja ne tik Paryžiaus ar Niujorko madų savaitės, bet ir atbundati gamta... Pastelinės ir ryškios, visai tokios, kaip bundančiame pavasaryje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!