balandžio 07, 2014

Mados biblijos

Arba knygos, kurios turėtų atsidurti ant kiekvienos mados mylėtojos naktinio stalelio

Jei esi viena iš tų stileivų, kurios tik gražiai rengiasi, bet nežino, ką nuveikė madmuzalė Chanel, kas toks yra Patrikas Demaršeljė ar kada peplum pirmą kartą užkariavo moterų širdis – šis straipsnis kaip tik tau. Pateiksiu sąrašą knygų, kurios supažindins su mados istorija, mados pasaulio užkulisiais bei jo subtilybėmis ar tiesiog leis paganyti akis. Taip, galite ginčytis, yra nemažai knygų, kurios galbūt atneštų daugiau naudos, ar daugiau žinių, bet jeigu, nors truputėlį domitės mada – pasinerkite į mados ir grožio biblijas. Tai knygos sielai ir akims... 

Turiu įspėti, knygų apie madą, tiek daug, kad jų visų neįmanoma nei žinoti nei perksaityti. Todėl ir aš esu skaičiusi tik mažą jų dalį. Stengiausi, parinkti tas, kurios pasirodė įdomios ir naudingos. Tiesa, neesu tikra, kad jas visas rasite Lietuvos knygynuose.

Taigi, mano dešimtukas:
Tim Gunn „Mados biblija: nuostabi istorija apie viską, kas slypi jūsų spintoje“. Turiu pripažinti, kad vos pamačiusi autorių, prunkštelėjau – koks gi jis rašytojas... Tačiau knyga įžvalgi, šmaikšti, pateikianti įdomių faktų ir, svarbiausia, įkvėpianti. Ji kiekvieną skaitytoją į madą privers pažvelgti kitomis akimis.
June Marsh „Mados istoriją. Nuo New Look iki šiandien“ . Knyga švenčianti gyvenimą ir atiduodanti pagarbą mados genijams, gyvenusiems per pastaruosius šešiasdešimt metų. Čia jūs rasite mados dizaino istorijos pėdsakų, sumaišytų su išskirtinėmis ir ekstravagantiškomis asmenybėmis.
Patrick Demarchelier „Dior Couture“. Viena iš gražiausių knygų, kurios papuoš jūsų kavos ar naktinį stalelį bei atims žadą...


Aleksandro Vasiljevo „Mados likimai.“. Šią knygą, moteris.lt portalas pristato taip: „Aleksandras Vasiljevas entuziastingai pasakoja apie Egipto papuošalus ir šiuolaikinius drabužius, samprotauja apie garsių dizainerių likimus arba menininkų, kurių daugumą pats pažinojo, gyvenimą ir mirtį.“, skamba gundančiai, tiesa?
Nina Garcia ir Ruben Toledo (iliustratorius) „Maža juoda stiliaus knyga“.  Tai knyga, kuri padės susigaudyti klaidžiose mados džiunglėse: kaip neprarasti savito mados jausmo; ką vilkėti, kad atrodytum geriausiai; kaip, kur ir ką vilkėti ir t.t.
Justine Picardie „Coco Chanel. Legenda ir gyvenimas“. Yra daugybė knygų apie revuliocionierę, iki skausmo elegantišką bei paslaptingą madmuazelę Chanel, todėl, kurią rinktis – spręsti jums. Žinau tik tiek, kad ši knyga, padėjo man geriau suprasti šios painios, bet įkvepiančios moters gyvenimą ir kurybą.
Alexa Chung „IT“. Alexa, neabejotinai, viena įtakingiausių moterų mados pasaulyje, o ši knyga, tikras džiaugsmas jos fanų legionui. Knygoje rasime ne tik stiliau patarimų, bet ir asmeninių memuarų, taip pat ji primins ir iškarpų albumą. Tai knyga, kurią lengva ir įdomu skaityti (ne tik jos fanams).
Grace Coddington „Greisė:  memuarai“. Pradėsiu nuo to, kad vienas žymiausių ir kompetentingiausių pasaulio laikraščių „Financial Times“ paskelbė šią knygą, kaip viena geriausių  2012 – ųjų metų knygų. Graži. Apgalvota. Žavinga. Ir truputėlį stačiokiška. Kas traukia paskaityti šią knygą? Neeilinis Grace Coddington talentas ir atsidavimas savo darbui (ilgalaikė kūrybos direktorė Vogue žurnale).
Phaidon Press „Mados knyga – mini leidimas“. Vogue ją vadina „mados biblija“, Elle „visuotiniu mados žinynu“. Tai knyga, su šviežiu požiūriu į mados pasaulį ir žmones, kurie jį kuria.
Jurgita Garbaravičienė „Alexanderis McQueenas, 1969 – 2010“. Leidinyje – išskirtinės A. McQueeno kolekcijų bei fotosesijų nuotraukos, interviu su šiuo žiniasklaidos vengusiu mados genijumi, taip pat jo kūrybos aprašymas. Visa, kas dizainerio karjeros metu buvo sukaupta žurnalų „Jalouse“, „L’Optimum“, „L’Officiel Homme“ ir „L’Officiel“ archyvuose.  Nuostabių fotografijų rinkinys, į kurį norisi pasinerti su puodeliu arbatos... 

2 komentarai:

  1. Skaičiau „Coco Chanel. Legenda ir gyvenimas“ - iš tiesų dėmesio verta knyga, jei domitės mada. Paskaičius aprašymus ir kitomis knygomis susidomėjau, ačiū labai už sąrašiuką :)

    AtsakytiPanaikinti

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!