liepos 22, 2014

Reklamos kampanija verta dėmesio: sutabdykime standartinio grožio maniją!

Išsiaiškinkim, manai, kad aš bevertė, bet jei nusimesiu rūbus, pasakysi, kad aš graži? Gerai, žinoma.
Ar jau užteks?
„Sveiki atvykę į naują pasaulį, kurį kuriame mes: čia ir dabar. Tai naujas pasaulis, mūsų grožis jame apibrėžiamas mūsų vidinėmis savybėmis, o ne liemens ar krūtinės apimties dydžiu. Šiame pasaulyje mes žinome, kad esame DAUGIAU nei tik mūsų išvaizda, dydis, kūno tipas. Šiame pasaulyje, mes nustojame būti besaikiais vartotojais ir prisidedame prie užduoties pakeisti pasaulį. Todėl čia esame mes, kad atkreiptumėme masių dėmesį – ramiai, gražiai, bet galingai. Esame čia, kad išgelbėtume save ir savo vaikus, nuo visą griaunančios manijos. Mes esame tokie, kokie esame ir mes tuo didžiuojamės!
Visai neseniai startavo reklaminė kampanija, kurios tikslas sustabdyti standartinio grožio maniją ir padėti pakeisti įsišaknijusius, senuosius, nerealius grožio standartus, kurie slepiasi mūsų visuomenėje ir dažnai mūsų mintyse. Kampanijoje viso labo tėra 25 nuotraukos, kurios pabrėžia spaudimą, kurį kasdien patiria moterys todėl, kad neatitinka žiniasklaidos sukurtų grožio standartų. Idėjos generatorė Robin Rice tiki, kad nuotraukos padės pakeisti mąstymą, kad moters grožis apibrėžią ją, jos vertę, gebėjimus.

R.Rice apie projektą: „Mano misija – parodyti pasauliui kiek daug  nuostabių individualių personų ir pokalbių mes netenkame dėl to, kad moteris yra sunerimusi dėl savo svorio ir išvaizdos tiek, kad tai jai tampa trugdžiu normaliai gyventi visuomenėje... Moterys turėtų padėti pasukti pasaulį gražesne linkme – be jokių standartų.“
Spėju, kad nesitiki, jog užaugus tapsiu daktare, tiesa?

Seni žmonės nėra negražūs, jie - nematomi...
Kampanijoje aptariami kone visi išvaizdos elementai nuo amžiaus iki svorio, nuotraukose taip pat kalbama ir apie tai, kad natūraliai liesos moterys taip pat patiria didžiulę diskriminaciją. Žinoma, pasaulio grožio suvokimas, nepasikeis pernakt, tačiau autorė tikisi, kad bent jau atkreips žmonių dėmesį ir privers permąstyti tikrąją grožio sąvoką. R.Rice nori, kad žmonės neįtikėtų žurnalų ar televezijos peršamais grožio standartais, o susikurtų savuosius, tiksliau tariant, kad suprastų, jog visi žmonės yra skirtingi ir visi žmonės yra gražūs – su standartais ar be jų. 
Aš - ne aroksikė ar "laimingas šuo". Aš liekna. Tai kūno tipas.
<--mano vertė-->
Taigi, jei išsitiesinsiu plaukus pasieksiu gyvenime daugiau?

Foto ir informacija iš: http://www.stopthebeautymadness.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!