liepos 14, 2014

Žvilgsnis į aukštąją madą R/Ž 2015

Pirmoji Liepos pusė – oficialus aukštosios mados sezono startas. Mados redaktoriai, kaip susitarę tvirtina, kad tai - jų mėgstamiausias sezono renginys (nenuostabu, nes ready-to-wear būna ne tokie pompastiški), o procentas žmonių, kurie dėvi couture yra įspūdingai žemas. Tad dizaineriai tuo naudodamiesi tampa begalo įnoringi ir išradingi: naujos medžiagos derinamos su akiplėšiškais siluetais, sukuria amą gniaužiančius kūrinius... Aukštojoje madoje svarbiausia – iliuzija, tad smagu, nors akimirkai panirti į  mados ir fantazijos kolaboracijų sūkūrį.

Jean Paul Gaultier
Gaultier, kaip visad, galima apibūdinti vienu žodžiu – kitoks. 85-erių metų Daphne Selfe bei Conchita žygiavo tarp kitų vampyriškai atrodančių modelių, aprengtų it mistinio filmo piktadarės. Šįkart dizaineris siūlė pažvelgti giliau: ką simbolizuoja Conchita bei kokias vertybes propoguoja jis pats. Kolekcija stipri, inovatyvi, neiilinė. Kitaip tariant verta Haute Couture vardo.

Elie Saab
Misteris Saab su kiekviena kolekcija pranoksta pats save, nors rodos tai jau neįmanoma... Elie Saab kuria pasaką moterims. Siuvinėtos suknelės it plaštakės plazdenančios prabangiame šviestuvų fone, neeiliniai atspalviai, išskirtinis rankų darbas ir žodžiais nenusakoma prabanga -savaime išduoda Saab‘o vardą. Kas jau kas, bet šis dizaineris žino, ko nori moterys.

Chanel
Didžiausiu pasirodymu mados savaitėje, beveik kaip visuomet, tapo Chanel surengtas pasirodymas. K.Lagerfeldas įkvėpimą kolekcijai surado modernioje, Le Corbusier architektūroje, o norėdamas įtikti savo itin išrankiam klientų ratui, jis sukūrė jauną, gaivią ir šiek tiek azijietišką kolekciją. Tikra pasirodymo pažiba tapo neščia mergina su vestuvine suknele. Taip buvo taip nenuspėjama, kaip ir pats Chanel ženklas.

Valentino
Maria Grazia Chiuri ir Pierpaolo Picciolo atsigręžė į pre-rafaelitų meną įkvėpimui, bet galiausiai jo sėmėsi iš Senovės Romėnų, bei klasicizmo ir amžinybės idėjos. Visa tai ryškiai matoma ant podiumo tarsi nekaltų mergelių rūbuose bei asketiškuose suknelėse... Kaip ir praeitą sezoną, duetas vis dar siekia realaus tikroviškumo per meilę paprastumui. Sudėtinga, tiesa? Tačiau kolekcija atrodo stulbinančiai.

Zuhair Murad
Nors aukščiau minėti dizaineriai yra žinomi galbūt šiek tiek plačiau, bet Zuhair Murad pasirodymas, kaip ir jo kūriniai, tapo mylimais publikos ir kritikų. Kolekcijoje stipriai juntamas dizainerio braižas ir noras, kad rūbai išliktų itin moteriški, svajingi ir seksualūs. Ne vieną, podiumu pražygiavusį derinį, galima drąsiai nominuoti vienu  iš geriausių, aukštosios mados savaitės, įvaizdžių. Kūrėjas, be abejonių, pateikė kolekciją, kuriai priekaištų tiesiog nėra.


Foto priklauso: https://au.lifestyle.yahoo.com/, http://www.luxo.co.za/, http://nowfashion.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!