liepos 01, 2014

Juoda spalva vasarą: komedija ar stiliaus įrodymas?

Dažniausiai juoda ir visi tamsūs atspalviai asociajuojasi su žiema, taip, kaip balta spalva - su vasara. Natūralu, kad vos pagalvojus apie šiltąjį sezoną prieš akis išnyra spalvingi actekų, gėlių raštai bei ryškios spalvos, tačiau juoda spalva karštuoju metu neturėtų tapti tabu, juk pasak Mirtišės iš garsiosios Adamsų šeimynėlės „Juoda yra tokia laiminga spalva!“. Ačiū Giambattista Valli, Gucci, Altazurra ir kitiems dizaineriams, kurie novatoriškai pasižiūrėjo į šią spalvą ir įrodė visiems, kad ji tinkama ir vasarą. Tiesa, daugelis juodos atsisako ir dėl jos savybės – abzorbuoti karštį. Tad kaip gi dėvėti juodą spalvą vasarą?
Visi pritars, kad pirmiausia reikėtų pasirinktą tinkamą medžiagą ir rūbo fasoną. Į darbą puikiai tiktų juodos šilkinės kelnės (o venkti patarčiau polisterio) – atrodys prabangiai, tačiau tuo pat metu leis Jūsų odai kvėpuoti. Kelnes galima keisti juodu, vis dar super madingu, midi sijonu, laisvalaikiui puikiai tiks monochromatiškas kombinezonas. O galbūt įšdrįstumėte vilkėti crop palaidinę su aukšto liemens sijonu? Tai taip pat labai stilinga ir vasariška.

Devėkite juodą nuo galvos iki kojų, tik pasirinkite tokias medžiagas, kurios suteikia lengvumo įspūdį. Taip sukursite įspūdį tarsi dėvite kombinezoną, o kas gali ginčytis, kad kombinezonas ne vasariškas rūbas? O jeigu dar įmaišysite ir nėrinių atrodysite labai paslaptingai ir vasariškai.
Jei nusprendžiate rengtis juodai, pasirinkite tokius rūbus, kurie atidengia truputį daugiau odos nei įprastai. Šiek tiek seksualumo ir atvirumo vasarą dar niekam nepakenkė, o ypač kai vilkite juodą spalvą. Tiesa reikėtų prisiminti, kad vienu metu derėtų rodyti arba rankas arba kojas taip pat arba priekį arbą nugarą, bet beveik niekad – abiejų.
Ko reikėtų vengti? Aukštų apykaklių bei ilgų rankovių, nes rizikuosite atrodyti it Sicilijos našlė. Vertėtų nepersistengti ir su aksesuarais. Nederinkite juodos ir auksinės (kombinacija puiki, tačiau ne vasarą), geriau rinkitės natūralių medžiagų aksesuarus – medžio, odos, rafijos ar kt. 

Dar liko kelios dienos pasidžiaugti tiems, kurie nemėgsta karščių, ir kelios dienos pakentėti tiems, kurie laukia nesulaukia tikrosios vasaros. Tad išnaudokite likusias vėsias dieneles stilingai! 

1 komentaras:

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!