sausio 03, 2014

P/V 2014 papuošalų kronikos

Pavasario/Vasaros 2014 kolekcijos visuomet pilnos naujienų, todėl niekad negali žinoti, ką gali išvysti ant podiumo. Šįkart išskyriau keletą tendencijų, kurios man paliko įspūdį.

Paprastumas. Dizaineriai vėl atsigręžė į paprastumą. Genialu. Primityvios formos derinamos su nesudėtingomis ir net tiesmukomis spalvomis. Puikus pavyzdys – Marni, Chanel ar Tods.
                 
Karoliukai ir kristalai šį sezoną grįžo su trenksmu. Prie to ypač prisidėjo Dior  aksesuarų dizainerė – Camille Miceli, kuri Dior mados namų kolekcijos pristatyme (o gal geriau sakyti „Alisos stebuklų šalyje“ interpretacijoje?), merginų kaklus papuošė storais karoliukų vėriniais, kurie lyg nuodinga gebenė apsivijo pečius bei kaklą. 
               
Auksas - vis dar tvirtai laikosi mados olimpe. Neprašausite pasirinkusios auksinę gana stambią ir grubią grandinę. Visgi tokio tipo papuošalai man ne prie širdies, todėl nudžiugau pamačius kiek subtilesnę auksinę detalę Chloe mados namų Pavasario/Vasaros 2014 kolekcijoje – paprasta visiems gerai žinomos cuff tipo apyrankės versija, kuri bus tikrai karštas duetas suporavus ją su Chloe Baylee rankine.
                  
Talismanai.  Arba zodiako ženklai – Valentino kūrybinis duetas Maria Grazia Chiuri and Pier Paolo Piccoli Pavasariui/Vasarai prie etniško kolekcijos posūkio pridėjo zodiako ženklo pakabučius ar apyrankes. Kalbant apie talismanus nederėtų pamiršti ir Fendi, Donna Karan,  kurių papuošalai tiesiog alsuoja savitumu.
                  
Skaidru. Kone permatomi papuošalai, žaidžiantys su šviesa, tarsi kuriantys iliuziją... Lanvin žvaigždės ar Rocha karoliai – svarbu, kad būtų skaidru.
               
Jei sidabras – tai tamsus ir glamūrinis. Galimi įvairūs dizaino sprendimai – tiek prie pat kaklo, kaip siūlo Belanciaga, tiek akį traukiančių maxi pakabučių, kuriuos matėme Proenza Schouler.
                 
Laikrodžiai – jie niekada neišeis iš mados. Skaičiuokite savo stilingo gyvenimo minutes su Bottega Veneta, Givenchy, Nina Ricci, Burberry ir kitais.
                 
Kažkas balto. Pabrėžkite savo ilgą aristokratišką kaklą sniego baltumo papuošalais. Rodos, kad šiame Marni paveiksliuke tarsi išnyko spalvos, tuo tarpu Rocha derina du kontrastus - rezultatas stulbinamas!
                   

Gaila, tačiau daugumos tendencijų vieta – podiumas, o ne realus gyvenimas. O ką daryti tada? Aksesuarų juk taip norisi! Tokiu atveju, siūlau peržvelgti bliss dizainerės Violetos Sūdžiuvienės papuošalų kolekciją – žemiškų tonų, rankų darbo ir labai elegantišką. Ši kolekcija – tai galutinis akcentas jūsų aprangoje, paversiantis ją išskirtine. Papuošalus galite rasti ne tik bliss elektroninėje parduotuvėje bet ir prekybos centre Panorama!
Nuotraukos priklauso -  http://www.harpersbazaar.com/, http://www.vogue.it/ ir bliss.

1 komentaras:

  1. Man pačiai kaip mėgstančiai auksą, tai tos auksinės apyrankės buvo super. Tikiuosi, kad jos bus madingos ir šiemet.

    AtsakytiPanaikinti

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!