vasario 19, 2014

Maža, juoda, nenuobodi

Minimali, universali, įperkama ir elegantiška: maža juoda suknelė (MJS trumpinys turėtų atsidurti jūsų mados žodyne) jau kone visą amžių yra svarbiausias, niekada iš mados neišeinantis akcentas daugumos moterų spintose, o ypač garbinamas tų, kurios vadovaujasi mados mantra „daugiau yra mažiau“.

Istoriškai ši suknelė buvo laikoma nepadoria ir tinkančia nešioti tik kaip gedulo rūbą. Tačiau maždaug XIXa. 2-ąjame dešimtmetyje Coco Chanel elegantiškos juodos suknelės įvaizdį reabilitavo ir neilgai trukus, ji jau puikavosi amerikietiškame Vogue žurnale tarp kitų pokario mados tendencijų. Suknelė buvo išaukštinta it uniforma moterims visame pasaulyje, nepaisant jų socialinės padėties.  Taip, dėl savo ypatingo paprastumo, MJS įgavo „Chanel‘s Ford“ pravardę, po kuria slypėjo skurdžios prabangos koncepcija bei sofistikuoto paprastumo ir moteriškumo simbolis.
Juoda maža suknelė... Rodos, truputį per maža. Truputį per ankšta. Tai ta suknelė, kurią vos užsidėjus užplūsta pasitikėjimas savimi. Tai ta suknelė, su kuria, kitus priverčiame aikčioti iš nuostabos, o pačios jaučiamės it dievaitės. Tai suknelė, tinkama į darbą ar į romantišką pasimatymą. Visgi, kartais ji ima ir nusibosta... Tad kodėl gi nepradėjus dairytis mažos juodos nenuobodžios suknelės? Taip atnaujinant savo spintą ir suteikiant MJS naują gyvenimą. Su nėriniais, iškarpymais, o galbūt net kutosiukais? Tegu ji išlieka klasiška, bet madinga ir su ambicijomis.

O ką gi siūlo bliss? Beje, visos suknelės nuotraukoje - išparduodamos! Laukiame pavasarinės kolekcijos ir naujų bliss suknelių... :)

Dalis informacijos paimta priklauso: http://www.vogue.it/
Foto priklauso: http://www.realsimple.com, http://www.elle.com/, http://www.pinterest.com/

1 komentaras:

  1. Juodos, mažos suknelės istorija ir tai, ką ji davė mados pasauliui yra neįtikėtina. manau, kiekviena moteris turi savąją MJS. :)

    AtsakytiPanaikinti

Ačiū, kad apsilankėte bliss bloge!